بیش از چهار دهه، مشهد در حوزه ناباروری و پیوند اعضا، به عنوان یکی از قطبهای برتر سلامت کشور یاد میشود. بر این اساس مشهد در کنار خدمات به شهروندان توانسته است مقصد گردشگران سلامت اتباع دیگرکشورها باشد.
داوود خوش شکن مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رشد کشورهایی را که اتباعشان برای امور درمانی به مشهد مراجعه کرده اند، نیز درخور توجه میداند. همچنین در ۹ ماه نخست پارسال اتباع ۵۹ کشور به مراکز درمانی مشهد مراجعه کرده اند. این در حالی است که تنوع حضور اتباع کشورهای مختلف در مشهد در ۹ ماه نخست امسال به هفتاد کشور افزایش یافت.
مشهد؛ میزبان ۲۰ هزار گردشگر سلامت
او افزود: گردشگران کشورهای همسایه بیشترین سهم گردشگران سلامت را به خود اختصاص داده اند؛ که در ۹ ماهی که امسال پشت سر گذاشته ایم، عراقیها بیشترین سهم را میان گردشگران سلامت داشتند. در ۹ سال قبل بیش از ۱۰ هزار گردشگر سلامت عراقی وارد مشهد شدند. این رقم امسال تا مرز ۲۰ هزار گردشگر در ۹ ماه رسید. این خود نشانهای از اقبال عراقیها برای استفاده از خدمات پزشکی مشهد است.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: افغانستانیها پس از عراقیها در جایگاه دوم قرار دارند. مقایسه آماری از تعداد و حضور گردشگران دیگرکشورهای همسایه نیز مبین روند صعودی حضور این گردشگران در مشهد است. به عنوان مصداق و نمونه میتوان به افزایش حضور گردشگران حوزه سلامت کشور بحرین در مشهد اشاره کرد. در ۹ ماه ابتدایی پارسال ۱۵۷ گردشگر سلامت به مراکز درمانی مشهد مراجعه کرده بودند. این در حالی است که در ۹ ماه ابتدایی امسال ۱۰۰۸ گردشگر سلامت بحرینی وارد مشهد شدند.
درآمدهای گردشگری سلامت
خوش شکن بیان کرد: از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال، بیمارستانهای مشهد توانستند در حوزه گردشگری سلامت ۲۴۷ میلیارد تومان درآمد کسب کنند. این رقم از محل گردشگری سلامت درحالی برای مشهد ثبت شد که پارسال و در همین مدت سهم گردشگری سلامت از محل درآمدها ۲۰۶ میلیاردتومان بود.
او تصریح کرد: بیشتر درآمد بخش گردشگری سلامت در سبد درآمدی بیمارستانهای خصوصی قرار میگیرد. براساس آمار، امسال ۱۹۱ میلیارد تومان درآمد بیمارستانهای خصوصی از محل مراجعه گردشگران سلامت به این بیمارستانها محقق شد.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: بیمارستانهای دولتی نیز با وجود همه مشکلات بودجهای از امکانات مناسب برای پذیرش گردشگران سلامت هستند تا جایی که امسال و در مدت ۹ ماه ۱۳ هزارو ۳۸۴ گردشگر سلامت از امکانات و ظرفیتهای بیمارستانهای دولتی مشهد استفاده کردند.
خوش شکن با اشاره به توسعه مراکز درمانی گردشگری سلامت اظهار کرد: افزایش ظرفیت حوزه رسمی ارائه خدمات به زائران خارجی سلامت مانند افزایش تعداد شرکتهای رسمی گردشگری سلامت (۱۲۷ دفتر) و همچنین افزایش صدور مجوز مراکز ارائه خدمات درمانی دارای مجوز آی پی دی (درمان زائران خارجی) در بخش دولتی و خصوصی (۳۸ مرکز) از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در حوزه گردشگری سلامت است.